Om Domen og klimaet i kuplen

Lej Domen  / Om Domen og klimaet i kuplen

Domen er en kuppelformet bygning med en højde på 10,5 meter, en bredde på 21 meter og et grundareal på 350 m2. Stueplanet er et stort åbent atrium med plads til 120 gæster.

Selve bygningsværket er inspireret af den amerikanske arkitekt og professor Buckminster Fullers arbejde, og virkeliggørelsen af Domen er udført i et samarbejde mellem henholdsvis arkitekterne Kristoffer Tejlgaard, Benny Jepsen samt Flemming Wisler fra NXT og NCC.

Hvis du synes, at Domen virker bekendt, kan vi fortælle, at kuplen tidligere har stået ved Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads i København.

Klimaet

Domen er anlagt i 2017. I januar 2019 etablerede vi glasvægge i området omkring huset i kuplen. Glasvæggene er tilføjet, så vi kan tilbyde interesserede muligheden for, at kunne leje Domen til møder året rundt. I området omkring huset kan der afholdes møder og fester med op til 35 deltagere i vinterperioden fra november til marts.

Kort om temperaturen i kuplen:

    • Domen er en klimaskærm, der beskytter huset i Domen mod vejr og vind.
    • Vi har solsejl, parasoller samt udluftning i Domens tag for at holde temperaturen nede i sommermånederne, hvor temperaturen ellers kan være høj i bygningen.
    • Området inde i Domens hus er i skygge og har aircondition. Dermed kan lokalet holdes tempereret, men vi kan ikke garantere en fast rumtemperatur på 21 grader.

Domen_moedelokale