Konference den 23. april

Konference den 23. april

Hvordan får vi flere mennesker med psykisk sårbarhed med i arbejdsfællesskabet?
Konference copenhagen dome

KL og Copenhagen Dome inviterer til konference om, hvordan vi forbedrer beskæftigelsesindsatsen for psykisk sårbare mennesker, der står uden for arbejdsfællesskabet. På konferencen møder du kommuner, organisationer og virksomheder, der er gået nye veje i beskæftigelsesindsatsen for at få personer med psykiske udfordringer i arbejde. De har nedbrudt siloer, bygget bro til virksomhederne og ikke mindst skabt gode rammer for, at det lykkedes.

Du kan høre:

  • Professor Nana Mik-Meyer dermed udgangspunkt i sin forskning, vil fortælle om mødet mellem borger og det offentlige, og komme med sit syn på, hvordan den offentlige sektor i højere grad skal indrettes i forhold til borgeren og ikke systemets præmisser.
  • IPS-konsulent Annette Svendsen fra Psykiatriens Hus i Silkeborg, der fortæller om hvordan de arbejder sammen på tværs af psykiatrien og kommunen for at lykkedes med at få borgere med psykiske sårbarhed i job. Hvad er det for virkemidler de oplever gør en forskel og hvad skal der til for at skabe et vellykket samarbejde på tværs – sammen med borgeren.
  •  Chefpsykolog Anna Fjeldsted fra Rockwoolfondens Interventionsenhed, der fortæller om NExTWORK, der er en indsats for unge ledige. Her er der udviklet og afprøvet nye og anderledes metoder, som kan overføres til målgruppen af psykisk sårbare – metoder, hvor man vender ting på hovedet.
  •  Virksomhedskonsulenterne Anette Filtenborg og Pernille Rix, der fortæller om Morfeus i Aarhus Kommune, som er en indsats målrettet mennesker med Skizofreni, hvor den sociale indsats og beskæftigelsesindsatsen er tænkt tæt sammen.

Mød også en virksomhed, der fortæller om deres rolle som samarbejdspartner med kommunen, når metoderne implementeres. Og kom med på tur i Grennessmindes Økologiske gartneri, hvor direktør Hanne Danielsen vil fortælle om Greencare, som virksom metode til målgruppen.

Konferencen afholdes i Copenhagen Dome, som er et mindre, anderledes konferencested i Taastrup. Rammen er sat til drøftelser med oplægsholdere i plenum og diskussioner i workshops. Målet er, at alle bliver skærpet i deres viden til at gå hjem og udvikle egen praksis. Vi håber endvidere, at vi i fællesskab kan blive klogere på, hvad der virker i beskæftigelsesindsatser til psykisk sårbare.

Programmet for dagen følger.

Køb billetter her.

Dato og tid:

Torsdag den 23. april kl. 9 – 16 
Sted: 
Copenhagen Dome
Snubbekorsvej 16-18,
2630 Taastrup